40 nových prototypov odhalených na súdnom spore so Samsungom

Súdny spor medzi spoločnosťami Apple a Samsung, ktoré ovládajú polovicu mobilného trhu v Amerike, je v plnom prúde a ako prvý svedok bol predvolaný Christopher Stringer. Ako jeden z tímu 15 talentovaných zamestnancov Apple, pracuje vo veľmi úzkej spolupráci s dizajnérskym guru Jonathanom Iveom. Pracoval na každom hardvérovom produkte, ktoré Apple dodala od svojho nástupu v roku 1995. V priebehu jeho svedectva ukázal Christopher desiatky zamietnutých iPhone a iPad návrhov, ktoré môžete vidieť v galérií nižšie. 

Stinger sa uviedol, že v priebehu návrhu, Apple vytvoril „stovky“ rôznych modelov spomínaných zariadení a vyskúšali na nich množstvo dizajnérskych prvkov. Tento proces nám poskytuje nový pohľad na proces tvorby dizajnu pre produkty Applu a na to, aké obtiažne je vytvoriť dizajn, ktorý by uspokojil obrovskú masu užívateľov a samozrejme aj nároky bývalého CEO spoločnosti, Steve Jobsa.

Zaujímavý je nasledujúci prototyp, ktorý vo veľkej miere pripomína dizajn Lumie od spoločnosti Nokia, nemyslíte ?

iPhone protopyt podobný s Nokia Lumia

Niektoré prototypy, ktorých fotografie priniesol magazín The Verge si môžete pozrieť nižšie. Všetky fotografie nájdete na tomto odkaze.

Súvisiacie články

 

Zdroj: The Verge, WSJ

Obrázky: The Verge

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.