Adobe Flash skončil aj na Androide

Spoločnosť Adobe oficiálne oznámila na svojom blogu koniec podpory Flash pluginu pre prehliadač na Android zariadeniach. Najnovšia verzia systému Android Jelly Bean 4.1, ktorá bola predstavená na Google I/O konferencií v San Franciscu, je podľa informácií už bez akejkoľvek podpory Flashu. Fanúšikovia Androidu a zariadení s týmto operačným systémom, tak stratili argument, ktorý vraj bol obrovským plusom oproti iOS.

15. augusta využije Adobe nastavenia v obchode Google Play, aby obmedzila ďalší prístup k aplikácií Flash Player len pre zariadenia, ktoré majú prehrávač Flash Player už nainštalovaný. Po tomto dátume nebudú už môcť prístroje, ktoré nemajú Flash Player nainštalovaný, získať prístup k tejto aplikácií.

Adobe taktiež naznačil, že po aktualizácií softvéru z 4.0 na najnovší 4.1, môže aktuálna verzia prehrávača Flash Player vykazovať neočakávané správanie, pretože nie je certifikovaný pre použitie s touto verziou a odporúča jeho odinštalovanie.

Súvisiacie články

Adobe sa ďalej bude venovať vývoju  len pre PC a Mac. Žiadne informácie o podpore Flashu pre Windows Phone 8 nie sú dostupné a zdá sa, že Flash bude pomaly upadať do zabudnutia a otvorí bránu pre HTML 5.

Zdroj: Adobe

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.