Ako je na tom bezpečnosť uložených dát v iCloud ?

Skutočnosti z predošlých dní o útokoch na počítače Mac a iné odhalené bezpečnostné diery nám kladú otázku o bezpečnosti úschovy osobných dát, fotiek, mailov, kontaktov, kalendárov, pripomienok a poznámok. Správne, reč je o úložisku iCloud. 

Táto služba bola spustená pred 6 mesiacmi pri predstavení iPhone 4S a iOS5. iCloud zálohu využíva viac ako 100 miliónov užívateľov. Okrem rapídneho nárastu popularity a integrácie do softvéru Apple vedie k zásadnej otázke. Je to bezpečné a v akej miere sú zálohované dáta v bezpečí ? Ludia z ArsTechnica  nedávno konzultovali o túto skutočnosť s odborníkmi z oblasti softvérovej bezpečnosti, aby zistili ako to v skutočnosti je.

Podľa vyjadrení Robbyho Gulriho, viceprezidenta spoločnosti Echoworx, iCloud používa najlepšie bezpečnostné postupy v odbore, vrátane SSL prenosu a 128 bitového šifrovania na disku. Oceňuje aj skutočnosť, že Apple nedávno zakázalo prítup vývojárov k Unique Device ID.

Súvisiacie články

Možnosť prístupu k dátam existuje iba pre prípad porušovania podmienok používania a to konkrétne dešifrovacím kľúčom, ktorým disponuje spoločnosť na nevyhnutné dešifrovanie pre relevantné právne záležitosti.

Napriek tomu si môžete byť istý, že Vaše dáta sú v iCloud dobre chránené. Apple pravdepodobne disponuje najlepšími bezpečtnostnými opatreniami čo sa dajú kúpiť. Ak nebudete robiť pochybné aktivity, Apple nebude mať dôvod využiť ich kľúč. 

Zdroj: arstechnica, idownloadblog, Apple

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.