Ako preniesť všetko zo starého iPadu do nového iPadu.

Nový iPad sa včera uviedol na trh v niektorých krajinách sveta a pomaly sa dostáva do rúk aj niektorým Slovákom a Čechom. Samozrejme, že si chcete zachovať všetky dáta a zakúpené aplikácie zo starého iPadu a preniesť si ich do nového. V súčastnosti tak môžete urobiť dvoma metódami, zálohou cez iCloud a starou dobrou metódou cez iTunes.

Návod vychádza z toho, že ste nový iPad ešte nezapli a neprešli úvodnými nastaveniami. Ak ste tak urobili, môžete iPad vymazať a prejsť do výrobných nastavení pomocou Nastavenia->Všeobecné->Obnoviť->Vymazať celý obsah a nastavenia. Týmto vymažete celý obsah nového iPadu, takže to vykonajte až kým si budete naplno istý.

Prenos súborov zo starého iPadu do nového iPadu pomocou iCloud:

Táto metóda je najjednoduchšia, no budete musieť mať nastavený iCloud účet a takisto veľa trpezlivosti. Táto záloha obecne trvá omnoho dlhšie ako záloha v iTunes. Záleží to od rýchlosti pripojenia na Internet a samozrejme aj od veľkosti samotnej zálohy Nepotrebujete však prístup k PC/Mac čo je výhodou. Postupujte podľa návodu.

Zo starého iPadu vykonajte nasledovné:

  1. Otvorte Nastavenia->iCloud->Úložisko a záloha-> zapnite „iCloud záloha“
  2. Po chvíli sa objaví nové tlačidlo „Zálohovať“. Jeho stlačením manuálne aktivujete zálohu.
  3. Po skončení zálohy prejdite k novému iPadu.

Z nového iPadu vykonajte nasledovné:

Súvisiacie články
  1. Pri prvom spustení iPadu sa zobrazí ponuka pre obnovu zariadenia. Stlačte „Restore from iCloud Backup“ teda obnovu z iCloud zálohy. Nezabudnite byť pripojený na internet cez Wifi.
  2. Prihláste sa do iCloud pod svojím účtom a vyberte najnovšiu zálohu, ktorú ste vykonali.
  3. Stlačte „Restore“ pre zahájenie procesu obnovy.

Prenos súborov zo starého iPadu do nového iPadu pomocou iTunes:

Pri tejto metóde musíte mať prístup k PC/Mac a je univerzálna pre obe platformy. Záloha trvá kratšie ako iCloud záloha a odporúčame ju tým, ktorý nemajú rýchle pripojenie na internet.

Zo starého iPadu vykonajte nasledovné:

  1. Pripojte starý iPad k PC/Mac pomocou USB kábla a spustite iTunes.
  2. Kliknite na iPad v iTunes a stlačte tlačidlo „Zálohovať“. (V screenshote som použil iPhone, no postup je rovnaký)
  3. Po ukončení zálohy odpojte iPad.

Z nového iPadu vykonajte nasledovné:

  1. Pri prvom spustení nového iPadu stlačte tlačidlo “Restore from iTunes Backup”  teda obnova z iTunes zálohy a dajte „Next“.
  2. Teraz pripojte nový iPad k PC/Mac a vyberte najnovšiu zálohy, ktorú ste vykonali.
  3. Stlačte „Continue“ a nechajte iTunes pracovať. Samozrejme neodpájajte zariadenie, kým sa záloha nedokončí a iPad sa reštartuje.

 

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.