Ako zabezpečiť iPhone, iPad a iPod Touch pre prípad straty akrádeže, pomocou služby Find My iPhone

Každé zariadenie vybavené mobilným systémom iOS od spoločnosti Apple, teda iPhone, iPad a iPod Touch, podporuje službu Find My iPhone, ktorá vám pomôže do určitej miery zabezpečiť zariadenie pre prípad straty alebo krádeže. Služba umožňuje sledovať iOS zariadenie pomocou systému GPS a Internetu. Jednoduchým spôsobom umožňuje užívateľom nájsť zariadenie na stránke iCloud.com a v prípade potreby vzdialene odoslať správu alebo zvuk, nastaviť heslo a znemožniť tak prístup k osobným údajom alebo zmazať obsah zariadenia. Ak ste nový používateľ a sa chcete dozvedieť, ako nastaviť túto službu na vašom iPhone, iPade a iPode, ste na správnom mieste.

Ako spustiť službu Find My iPhone (Nájsť môj iPhone) na iPhone, iPad, iPod Touch (návod predpokladá iOS 5 a vyššie):

  1. Na vašom zariadení otvorte aplikáciu nastavenia a prejdite na ponuku iCloud
  2. Aktivujte pole „Nájsť môj iPhone“
  3. Hotovo, odteraz je váš iPhone sledovaný spoločnosťou Apple a môžete ho vyhľadať v prípade straty a krádeže

To bolo všetko, čo sa týka aktivácie samotnej služby. Existujú však dva spôsoby, ako si môžete vaše zariadenie vyhľadať. V prvom spôsobe využívate stránku www.icloud.com, kde sa po prihlásení zobrazí ponuka služby iCloud (viď. obr.). Vyberte možnosť Find My iPhone (Nájsť môj iPhone).

Následne sa Vám zobrazí interaktívna mapa s polohou vášho zariadenia. V prípade, že ich vlastníte hneď niekoľko, budete môcť sledovať každé z nich a to pomocou panela v ľavom hornom roku.  Na mape sa zobrazí modrá bodka, signalizujúca polohu vášho zariadenia. Po kliknutí na bodku sa opäť zobrazí názov zariadenia a tlačidlo s modrou šípkou, ktoré otvorí ponuku pre vzdialené odosielanie správ, vymazanie a zablokovanie.

Súvisiacie články

Druhý spôsob zahŕňa použitie mobilnej aplikácie s rovnakým názvom, ako využívaná služba. Z obchodu AppStore musíte stiahnúť aplikáciu „Find My iPhone“, ktoré je dostupná zdarma, kliknutím na tento odkaz. Po jej nainštalovaní sa môžete prihlásiť svojím iCloud účtom a sledovať registrované zariadenia na mape. Táto možnosť je obmedzená na nutnosť vlastniť ďalšie iOS zariadenie.

V prípade, že nemôžete nájsť svoj jebĺkový produkt, služba Find My iPhone sa stane vašim dobrým pomocníkom. Avšak treba mať na pamäti, že pre využitie služby je nutné mať aktivované lokalizačné služby (GPS). Nutný je samozrejme aj Internet, nakoľko GPS modul dokáže zistiť vašu polohu, no pre odoslanie informácií o polohe do serverov Applu, je nutný určitý druh spojenia. V tomto prípade mobilný internet alebo WiFi. V prípade krádeže, môžete očakávať, že dotyčný  sa skôr, či neskôr na Internet pripojí. V tomto prípade sa prihláste na iCloud a v službe nájsť môj iPhone zaškrtnite ponuku „“

Viac informácií sa dočítate na domovskej stránke Applu, kliknutím na tento odkaz.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.