Ako zrýchliť animácie v Mission Control.

Najnovšia verzia Mac OSX Lion priniesla množstvo nových funkcií, ako je napríklad Mission Control. Umožnila lepšiu správu plochy a otvorených aplikácií. Určite sa nájde množstvo užívateľov, ktorým vadia sprievodné animácie a chceli by ich zrýchliť alebo vypnúť a zvýšiť tým efektivitu práce. Na starších Macoch pozorujú niektorý ľudia aj „sekanie“. Veľmi jednoduchým spôsobom sa dá rýchlosť animácií meniť použitím nasledovných príkazov v aplikácií terminál.

Pre zrýchlenie animácií je možné použiť nasledovný príkaz:

defaults write com.apple.dock expose-animation-duration -float 0.15

Za reťazcom float je udaná číselná hodnota, ktorá definuje dobu trvania animácií. Tieto hodnoty môžete voliť podľa Vášho pohodlia. Čim väčšie je toto číslo, tým sú animácie pomalšie a čím je číslo menšie, tak tým sú animácie rýchlejšie. Ak nastavíte túto hodnotu na 0, animácie nebudete pozorovať.

Za každou úpravou je nutné zadať príkaz pre reštart funkcie Mission control:

killall Dock

Súvisiacie články

Vrátenie pôvodných nastavení :

defaults delete com.apple.dock expose-animation-duration; killall Dock

Tento príkaz vráti všetky zmenené nastavenia do pôvodného stavu.

Nezabudnite, že tieto úpravy robíte na vlastné riziko. Blog iPhonemánia.sk nezodpovedá za škody na Vašom zariadení, ktoré môžu vzniknúť nedopatrením. 

 

Zdroj: OSXdaily

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.