Amazon pripravuje priamu konkurenciu pre iPhone

Podľa najnovších správ pripravuje spoločnosť Amazon smartfón, ktorý bude priamo súťažiť s iPhone od Applu a zariadeniami, ktoré bežia na platforme Android od Google Inc. 

Zdroje, ktoré sú oboznámené s plánmi Amazonu prezradili portálu Bloomberg informácie o spolupráci spoločnosti Foxconn na tomto projekte. Zdroj samozrejme nechcel byť menovaný, pretože tieto informácie sú súkromné. Ďalej tvrdil, že obe spoločnosti hľadajú riešenie, ako sa zabezpečiť proti prípadným patentovým sporom, ktoré už dnes patria ku každodennej rutine. Snažia sa teda získať patenty, pokrývajúce bezdrôtovú technológiu.

Bloomberg ďalej informuje o snahe Amazonu odkúpiť tieto patenty od spoločnosti InterDigital Inc.. Ich snaha však vyšla na zmar a prehrala so spoločnosťou Intel, ktorá odkúpi jej duševné vlastníctvo za 375 miliónov dolárov.

Súvisiacie články

Vyrobiť smartfón, ktorý by mohol súperiť so špičkou na trhu čo sa týka hardvéru a softvéru, nebude určite jednoduché, hlavne pre nízku cenovú politiku Amazonu.

Zdroj: Bloomberg

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.