Apple a Samsung navzájom porušujú patenty konkurenta

Wall Street Journal dnes informoval o verdikte patentového súdu v Južnej Kórei, medzi spoločnosťou Apple a koncernom Samsung. Súd dospel k záveru, že obe spoločnosti navzájom porušujú patenty toho druhého a nariadil síce malé finančné odškodnenie, no zastavil predaj zariadení porušujúcich práva, na oboch stranách. Apple sa konkrétne previnil v porušení dvoch patentov Samsungu a naopak, Samsung porušil jeden patent Applu. 

Súd nariadil jabĺčkovej spoločnosti za každý porušovaný patent zaplatiť odškodné 20 miliónov juhokórejských wonov, čo je v prepočte okolo 14-tisíc eur. Vzhľadom na aktuálnu hodnotu spoločnosti Apple na burze, je to veľmi smiešna suma, no omnoho väčší dopad bude mať zákaz predaja zariadení, ktoré dané patenty porušujú. Jedná sa o iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 1 a iPad 2. Samsung má naopak zaplatiť odškodné 25 miliónov wonov, alebo približne 17 600 eur. Zákaz predaja má veľký postih aj pre Samsung, ktorý musí stiahnuť z trhu smartfóny Samsung Galaxy S, Galaxy SII, Galaxy Nexus, rovnako ako aj tablety Galaxy Tab a Galaxy 10.1. a

Zdroje neuvádzajú aké patenty porušil Apple, no Samsung sa previnil v kopírovaní tzv. “bounceback” patentu, týkajúceho softvéru iOS. Je to efekt, ktorý nastane keď sa užívateľ snaží rolovať obsah obrazovky až za jej okraj.

Súvisiacie články

Zdroj: iClarified, WSJ, TheNextWeb

 

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.