Apple a Samsung predniesli záverečné argumenty

Súdny spor Applu a Samsungu, ktorý sa konal v súdnej sieni v San Jose, Kalifornia počas niekoľkých týždňov, sa konečne blíži ku koncu. Obe spoločnosti predniesli svoje záverečné vyhlásenie pre porotcov. Ako prvý sa dostal k slovu právnik zastupujúci spoločnosť Apple, Harold McElhinny. Rozprával o tom, že zariadenia Samsungu sa nepodobali žiadnemu z Apple produktov do roku 2007, kedy bol predstavený prvý iPhone. Od roku 2007 bola podobnosť zrejmá, poukazoval na Best Buy prieskum, kde si zákazníci často zamieňali Galaxy Tab s iPadom. Spomenul aj že spoločnosť Google varoval Samsung, že kopíruje Apple. 

Neskôr sa dostal k slovu právnik Samsungu, Charles Verhoeven.  Vysvetľuje, že dopady tohto procesu v prípade, že by Samsung prehral sú väčšie než sa zdá. Ak sa zistí, že Samsung „otrocky kopíroval“ Apple, nielen že by musel zaplatiť súdne vyrovnanie v hodnote 2,5 miliardy dolárov, ale môže byť dokonca vylúčený z trhu. Verhoeven ďalej uviedol, že Apple nemôže preukázať, že Samsung kopíroval ani vo svojom záverečnom vyhlásení a že zákazníci sa stali zmätený z Apple a Samsung výrobkov. Pokračoval v zvýrazňovaní rozdielov všetkých svojich zariadení a ukazoval úvodnú obrazovku svojho Galaxy Tab, pričom  vysvetľoval „Vidíte nápis Samsung Galaxy Tab na dlhú dobu. Potom je tam Verizon „.

Každopádne, výsledok konania závisí od sudcu a porotcov, ktorý v tomto čase prechádzajú horou dôkazov.

Súvisiacie články

Kto si myslíte, že vyhrá súdne konanie ?

Zdroj: 9to5Mac

 

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.