Apple chystá vlastný elektromobil

Agentúra Bloomberg informovala, že Apple plánuje od roku 2020 začať s výrobou vlastného elektromobilu. Agentúra s odvolaním sa na osobu oboznámenú so záležitosťou uviedla, že 200-člennému tímu Apple, ktorý pracuje na vývoji auta, bol stanovený takýto cieľ. Projekt sa však môže oneskoriť, alebo môže byť úplne zrušený, ak nebude vedenie koncernu spokojné s jeho napredovaním.

Americký výrobca batérií pre elektromobily A123 Systems obvinil Apple, že odlákal päť jeho špičkových expertov. Spoločnosť A123 Systems preto predpokladá, že Apple buduje veľkú konkurenčnú divíziu.

Súvisiacie články

Zo zdrojov z automobilového priemyslu sa agentúre Reuters podarilo zistiť, že Apple chce podľa vzoru Google vyvinúť vlastný elektromobil s automatickým riadením.

Minulý víkend priniesli Wall Street Journal a Bloomberg správy, že tajné oddelenie Apple, ktoré zamestnáva niekoľko stoviek ľudí, vyvíja elektromobil. Ukázalo sa, že do Apple odišli experti napríklad z Daimleru alebo z dodávateľa Autoliv.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.