Apple kúpil licenciu na autorské práva dizajnu hodín Swiss Railways

Spoločnosť Apple bola minulý mesiac obvinená z krádeže dizajnu svetoznámych hodín Švajčiarských spolkových dráh (Schweizerische Bundesbahnen), v skratke SBB. Podľa najnovších informácií portálu The Verge, oznámila SBB uzavretie dohody medzi oboma stranami a podpísanie licenčnej zmluvy. Ani jedna zo spoločností nezverejnili žiadne údaje o tom, koľko dohoda stojí Apple. 

Apple využíva dizajn hodín v aplikácií Hodiny pre iPad, bez akéhokoľvek povolenia od SBB, ktoré ako jediné vlastnia autorské práva. Pôvodný dizajn bol navrhnutý Hansom Hildikerom a predstavuje veľkú ikonu pre Švajčiarsko. Po podpísaní zmluvy, môže spoločnosť Apple využívať dizajn hodín v budúcnosti a pravdepodobne sa s nimi ešte stretneme, nielen na iPade. Presné podmienky neboli zverejnené, ale s viac ako 100 miliardami v hotovosti, nebola licenčná zmluva pre Apple asi veľkým problémom.

Súvisiacie články

 

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.