Apple obžalovaná za údajné porušenie čínskeho patentu pre rozpoznávanie hlasu

Zdá sa, že svojou výhrou dodala spoločnosť ProView odvahu aj ďalším poškodeným vystúpiť proti spoločnosti takých rozmerov, ako Apple a uviesť svoje žaloby za údajné porušovanie patentov svojimi zariadeniami. AppleInsider informuje o novej žalobe, ktorú podala čínska softvérová firma, za porušenie ich patentu pre rozpoznávanie hlasu, z roku 2006 potom, ako Apple integroval Siri do iPhone 4S. 

Žaloba bola podaná 26. júna 2012 spoločnosťou Zhinzhen Network Technology, zaoberajúcou sa vývojom vlastného hlasového asistenta. Podľa portálu MicGadget, asistentka Siri porušuje jeden zo Zhinshen-ových patentov, presnejšie patent “ZL200410053749.9″, čo je patent pre instant messaging chat bot systém „Xiaoi Bot“. Tento bol uvedený do prevádzky aj pre Microsoft MSN, Yahoo Messenger a mnoho ďalších.

Súvisiacie články

Technológia pracuje prednostne len na Android zariadeniach a bola predstavená vo februári tohto roka (patent bol zaregistrovaný už v roku 2006 ). Video znázorňuje Xiaoi Bot bot softvér, ktorého užívateľské prostredie sa náramne podobá na Siri.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.