Apple predstavil iPad 4.generácie

Špekulácie boli pravdivé. Spoločnosť Apple predstavila novú generáciu multimediálneho tabletu iPad s Retina displejom, ktorá zahŕňa nový Lightning konektor a pomerne závažný upgrade hardvéru vo vnútri zariadenia. Rovnako, ako iPad mini, predstavil „veľký“ iPad Philiph Shiller, senior vice-prezident pre celosvetový marketing. Niektorí užívatelia zostali veľmi sklamaní, pretože ich iPad, ktorí si zakúpili len pred nedávnom už nahradil nový, výkonnejší stroj. 

Štvrtá generácia iPadu, má ďaleko väčší výkon s dvoj-jadrovým procesorom Apple A6X a štvor-jadrovou grafikou. Podľa Philových slov, hovoríme až o dvojnásobnom výpočtovom a dvojnásobnom grafickom výkone, oproti iPadu tretej generácie. Okrem obrovského výkonu sa môže pýšiť 5-megapixelovou iSight kameou,signálovým procesorom novej generácie podobne, ako u iPhone 5, rozšíreným LTE čipsetom, ultra-rýchlou technológiou Wi-Fi, Lightning konektorom a prednou FaceTime kamerou s možnosťou natáčať video s rozlíšením 720p .

Je to po prvý krát, čo spoločnosť Apple predstavila dve generácie iPadov, v jednom roku. Pravdepodobne chceli odstrániť problémy svojho predchodcu, pridať nový Lightning konektor a podporu technológie LTE pre ďalšie krajiny. Uvidíme, ako na tom bude s prehrievaním. Základný model novej generácie iPadu bude dostupný za 499 dolárov v prípade Wi-Fi verzie a 629 dolárov v prípade verzie s 4G LTE čipom.

Súvisiacie články

O vymene iPadu tretej generácie, za štvrtú generáciu sa dočítate tu.

Zdroj: Apple.com

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.