Apple prijíma opatrenia proti developerom, predávajúcim prístup k betaverziám iOS 6

Tohtoročná Apple WWDC konferencia odhalila najnovšiu verziu mobilného operačného systému iOS 6. V momente dostupnosti beta verzie sa na Internete objavili stránky ponúkajúce možnosť nainštalovať si iOS 6 na svoje zariadenie aj bez zakúpenia vývojárskej licencie. Apple týmto službám doteraz nevenoval veľkú pozornosť, no podľa najnovších informácií zasadil prvé kroky k ich odstráneniu. 

Registrovaní vývojári alebo užívatelia so zakúpenou licenciou, si môžu pre testovanie vyvíjaných aplikácií na viacerých zariadeniach, aktivovať až do 100 unikátnych identifikátorov UDID. Po registrácií takéhoto zariadenia, je taktiež možné nainštalovať a spustiť beta verziu systému iOS, no vývojári majú zakázané zdieľanie nedokončenej verzie mimo svoj vlastný tím. Presne na tomto princípe pracujú spomínané služby. Za relatívne malú čiastku vám zaregistrujú zariadenie pod svoj developerský účet. Prakticky každý užívateľ môže testovať beta verzie iOS 6.

Registrovanie vývojárskeho účtu u Apple stojí 99 dolárov. Jednotlivé služby ponúkajú aktiváciu jedného zariadenia v priemere za 10 dolárov, to znamená čistý zárobok v priemere 900 dolárov. Navyše, každá aktivácia je obmedzená na jeden rok, čo znamená, že po uplynutí tohto obdobia môžu „developeri“ znova predať uvolnené miesto.

Podľa rozhovoru portálu MacStories s majiteľom stránky s touto službou, dokázala táto služba od uvedenia iOS 6 Beta 1 zarobiť približne 75 000 dolárov.

Súvisiacie články

Nemyslíme si, že naša služba porušuje pravidlá Applu a naše služby neporušujú ich usmernenia pre iOS 6″, vlastník lokality poznamenal a dodal, že čoskoro spustí podobnú stránku

Spoločnosť Apple sa rozhodla v minulosti vysporiadať sa s podobnými prípadmi, vymazaním takýchto účtov, no teraz sa rozhodla pristupovať k problému radikálnejšie a to podávaním DMCA (Digital Millennium Copyright Act) sťažností, na základe ktorý musí hostiteľ stránky bezodkladne vymazať dotknutý obsah.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.