Apple pripravuje výrobu nového tabletu

Špekulácie o vydaní menšej verzie populárneho tabletu iPad od spoločnosti Apple kolujú už dlhú dobu, no doposiaľ neboli dostupné žiadne vierohodné informácie. Podľa na najnovších správ svetových magazínov The Wall Street Journal a Bloomberg sa dodávatelia komponentov v Ázií pripravujú na masovú produkciu tabletu s obrazovkou menšou, ako súčasne dostupný iPad.

Obrazovka na iPade, sa od predstavenia prvej generácie v roku 2010, nedočkala žiadnej zmeny veľkosti. Apple podľa všetkého menšiu verziu testuje dlhšiu dobu, no stále nebol definitívne rozhodnutý pre jej vydanie. Toto sa pravdepodobne zmenilo po uvedení sedem palcového tabletu Nexus 7, s novou verziou systému Android, od konkurenčnej spoločnosti Google. Menšia verzia iPadu bude mať rozmer obrazovky o niečo menší, ako 8 palcov. Predchádzajúce špekulácie naznačovali veľkosť 7,86 palcov. Zdroje, ktoré odmietli byť menované, prezradili aj spoločnosti, ktoré budú dodávať nový displej. Jedná sa o spoločnosť LG Display z Južnej Kórei a spoločnosť AU Opttronics z Taiwanu.

Displej malého iPadu určite nebude označovaný, ako Retina a bude mať rozlíšenie 1024 x 768, teda rozlíšenie prvej a druhej generácie. Samozrejme rovnaký počet pixelov, spolu s menšími rozmermi obrazovky, vyústia v jemnejšie zobrazenie obsahu. Rozlíšenie bude volené hlavne kvôli kompatibilite s ekosystémom 225-tisíc iPad aplikácií, ktoré sú spolu s platformou iOS hlavnou zbraňou Applu proti konkurencií. Developeri by týmto spôsobom neboli nútení vydať aktualizácie pre podporu rozlíšenia, ako v prípade nového iPadu.

Súvisiacie články

Od uvedenia prvého iPadu, až po súčasnosť, dominuje Apple novo vytvorenému trhu s tabletmi, podľa odhadov Gartner Inc., so 61 % podielom. Podľa Bloomberg, je stratégia Googlu uspieť na trhu s menšími tabletmi a osloviť tak zákazníkov, so záujmom o menšie zaradenie. Ak by Apple skutočne uviedol do ponuky iPad mini a nastavil cenu na úrovni s Kindle Fire a Nexus 7, ktorých základné modely sú dostupné od 199 dolárov, nasadil by súpera, ktorého je náročné poraziť.

Zdroj: The Wall Street Journal, Bloomberg

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.