Apple, Samsung nútený dnes na súde otvoriť finančné knihy

Sudkyňa Lucy Kohová dnes donútila oboch gigantov predložiť na súdnom konaní dôverné údaje o  číslach z predaja svojich mobilných zariadení, od uvedenia prvého iPhone na trh. Poskytla sa nám teda jedinečná možnosť nazrieť na detailnú správu, koľko jednotlivé firme predali zariadení celkovo a aký výnos z predaja im boli za tie roky pripísané na účet. 

Dokument, zverejnený magazínom AllThingsD zobrazuje pre každé zariadenie iPhone, iPad a iPod  detailne počet kusov a zisk z každého štvrťroku, počnúc rokom 2007, kedy bol uvedený na trh prvý iPhone. Od tohto roku, až po druhý štvrťrok 2012 predal Apple v Spojených štátoch celkom 85,9 miliónov iPhonov, čo predstavuje príjem viac ako 50 miliard dolárov, 34 miliónov iPadov s príjmom 19 miliárd a 46 miliónov iPodov Touch čo predstavuje 10,3 miliárd dolárov.

Dokument, predložený právnikmi Samsungu odhalil, že od Júna 2010, do júna 2012 predala spoločnosť 21,25 miliónov smarfónov, čo je 7,5 miliardy dolárov v príjmoch. Čo sa týka tabletov, spoločnosť predala 1,4 miliónov zariadení Galaxy Tab a Galaxy Tab 10.1, čím získala príjem 644 miliónov dolárov.

Súvisiacie články

Podľa všetkého, sudkyňa vyžadovala finančné správy aby zistila kde existujú finančné škody, ak teda existujú, spôsobené porušením autorských práv a kopírovania. 

Zdroj: AllThingsD, CultOfMac

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.