Apple urovnal spor o názov iPad za 60 mil. dolárov

Podľa portálu 9to5Mac, spoločnosť Apple uzavrela dlhotrvajúci spor o obchodnú známku „iPad“ s firmou Proview. Dohodli sa na súdnom vysporiadaní vo výške 60 miliónov dolárov, čo je  približne 47,6 mil. €. Táto suma je pre Apple len zlomok toho, čo by nastalo, ak by stratili práva na názov a boli by ho nútení zmeniť. 

Firma Proview mala obchodnú známku iPad zaregistrovanú vo viacerých krajinách vrátane EÚ, Južnej Kórei, Singapure, Číne, Vietname, Thajsku a Indonézií. V minulosti sa totižto snažili presadiť TabletPC, pod názvom I-PAD. V roku 2006, Proview súhlasila s predajom tohto názvu Americkej spoločnosti IP Application Development (IPAD) za niečo cez 55 000 dolárov. Vtedy ešte netušili spojitosť tejto firmy s Apple. Problém nastal v tom, že čínske práva na tento názov údajne neboli v tejto dohode zahrnuté, čo viedlo Apple a IP Application Development k súdnemu sporu.

Podľa Associated Press mala v úmysle získať sumu ďaleko presahujúcu 60 mil. dolárov, na vďaka dlhom boli nútení pristúpiť k dohode.

Súvisiacie články

ProView dúfal, že získa viac peňazí, ale cítil tlak kvôli nevyrovnaným dlhom, povedal právnik spoločnosti, Xie Xianghui.

 

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.