Apple vydal aktualizáciu zvyšujúcu bezpečnosť Mac OS X Lion a Mac OS X 10.6

Spoločnosť Apple zareagovala na správy o nebezpečnom trójskom koňovi, ktorý by sa mohol nainštalovať sám na Vašom Macu bez nutnosti zadania hesla. Update na OS X Lion 2012-001 a pre Mac OS X 10.6 Update 7 môžete spraviť prostredníctvom Software Update (aktualizácia softvéru) priamo na Vašom Mac-u alebo na stránkach podpory spoločnosti Apple, tu.

Java pre OS X 2012-001 prináša vylepšenú kompatibilitu, bezpečnosť, stabilitu a spoľahlivosť vďaka aktualizácii Java SE 6 na 1.6.0_31.

Pred inštaláciou tejto aktualizácie ukončite všetky webové prehliadače a Java aplikácie.

Súvisiacie články

Samozrejme Apple pohotovo v tomto smere zareagoval, aby chránil užívateľov pred prípadným napadnutím trójskeho koňa šíriaceho sa cez infikované web stránky. Pred samotným útokom Vás neochráni žiadny antivírus ani software update, len Váš mozog, pretože je len Vašou voľbou, aké stránky navštívíte a tým dáte možnosť nazrieť nepovolaným osobám do súkromia patriaceho výlučne len Vám.

Zdroj: macworld

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.