Bad Piggies, ďalšia pecka od tvorcu Angry Birds

Spoločnosť Rovio, tvorca celosvetovo úspešného herného titulu Angry Birds, dnes vydala novú aplikáciu Bad Piggies. Tentokrát si budú môcť hráči vyskúšať opačný pohľad na udalosti. Prasatá opäť vyhľadávajú problémy, no tentokrát im budete pomáhať vy. Pomocou niekoľkých dostupných objektov, bude vašou úlohou vytvoriť lietajúci stroj a riadiť transport ošípaných na miesto určenia, pričom budete zbierať rôzne predmety, za ktoré dostávate body. Poďme sa pozrieť, či Rovio prinieslo niečo nové. 

Prostredie novej hry je veľmi podobné tomu, z predchádzajúceho titulu Amazing Alex, ktorého recenziu si môžete prečítať tu. Rovio sa drží aj v tomto prípade osvedčeného herného princípu, v ktorom je vašou úlohou prejsť jednu úroveň a získať čo najviac hviezdičiek.  Ako som už naznačil, úlohou bude dopraviť prasatá do miesta určenia pomocou vozidla, ktoré si sami zostrojíte na začiatku. V každej úrovni máte k dispozícií iný počet rôznych súčiastok a niektoré z nich sa dajú ovládať. Napríklad zostrojíte vozidlo na dvoch kolesách, ktoré bude po stlačení tlačidla vystrelené šumivou tekutinou. Fyzika vozidla je v tomto prípade skutočne na vysokej úrovni. Auto sa správa tak, ako by ste očakávali.

Začiatočne úrovne sú, ako vždy veľmi jednoduché no neskôr už budete musieť porozmýšľať, ako vybudovať vozidlo a ako ho ovládať. Hviezdy získavate za zber predmetov po ceste a v akom stave a akým spôsobom dôjde vaše vozidlo do cieľa. Niekedy treba hrať na jednej úrovni až niekoľkokrát, aby ste zozbierali všetky predmety a získali 3 hviezdy. Po získaní všetkých hviezd v každen úrovni sa odomkne ďalších 30 úrovní. Celkovo ponúka hra Bad Piggies 120 úrovní, pričom prisľúbila ďalšie aktualizácie, ktoré tento počet navýšia.

Záver

Rovio prekvapil zaujímavým herným systémom, kde si staviate prepravný prostriedok. Myslím, že sa zhodneme na tom, že tento princíp je oveľa zábavnejší, ako ten z hry Amazing Alex. Počet úrovní zabezpečí hodiny, ak nie dni hrania, pričom spoločnosť uviedla, že ďalšie aktualizácie budú úplne zdarma. Opäť ma zarazilo rozdelenie na obyčajnú a HD verziu, pričom tá druhá je niekoľko násobne drahšia. Som zástanca toho, že keď si užívateľ kúpi aplikáciu alebo hru, môže si ju zahrať na akomkoľvek jabĺčkovom zariadení. Inak nemám žiadne výhrady a myslím, že hru Bad Piggies sa rozhodne oplatí vyskúšať.

Nezabudnite ohodnotiť hru, aby sme zistili, aký verdikt dostane Bad Piggies od užívateľov.

[app url=“http://itunes.apple.com/sk/app/bad-piggies/id533451786?mt=8″]

Súvisiacie články

[app url=“http://itunes.apple.com/sg/app/bad-piggies-hd/id545229893?mt=8&ign-mpt=uo%3D2″]

Dostupná je aj verzia pre Mac:

[app url=“http://itunes.apple.com/sk/app/bad-piggies/id561410603?mt=12&ign-mpt=uo%3D4″]

 

 

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.