Facebook pripravuje novú aplikáciu pre iOS

Je všeobecne známe, že mobilná aplikácia Facebook pre iOS je pomalá a množstvo užívateľov je nespokojných pri využívaní na svojich zariadeniach. Treba si uvedomiť, že táto aplikácia vlastne zobrazuje len webové stránky a je postavená na HTML 5. Nitro Engine od Applu, ktorý podstatne zrýchľuje  JavaScript v prehliadaní, je implementovaný len v prehliadači Safari a teda nieje poskytnutý developerom, aby mohli s ním pracovať. Podľa najnovších správ sa snaží Facebook iOS aplikáciu kompletne prebudovať od základov, s cieľom zvýšiť spomínanú rýchlosť. Informoval o tom  Nick Bilton, v denníku The New York Times.

Nickovi Biltonovi sa tieto informácie podarilo získať od dvoch zamestnancov Facebooku, ktorý požadovali, aby sa ich mená nezverejnili.

Podľa dvoch Facebook inžinierov, ktorý si neželali byť menovaní, pretože nie sú oprávnení hovoriť o nevydaných produktoch. Facebook kompletne prestaval jeho iOS aplikáciu s cieľom optimalizovať jednu vec: rýchlosť.

Súvisiacie články

 

Mal som príležitosť vidieť doteraz nevydanú iPhone aplikáciu a je veľmi rýchla, bleskovo rýchla. Obaja inžinieri, s ktorými som hovoril tvrdili, že nová aplikácia je už testovaná vývojármi z Facebooku a vydanie aktualizácie sa očakáva tento rok v lete.

Správa ďalej naznačuje, že nová aplikácie je dizajnovo identická a vývojári sa zamerali len na rýchlosť.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.