Finančná správa spoločnosti Apple za tretí štvrťrok 2012

Apple® zverejnil finančnú správu za tretí kvartál 2012, ktorý skončil 30.júna. Spoločnosť vykázala štvrťročné tržby vo výške 35,0 miliárd dolárov a štvrťročný čistý zisk 8,8 miliárd dolárov, alebo 9,32 dolárov na akciu. Tieto výsledky v porovnaní s príjmami 28,6 miliárd dolárov a čistý zisk 7,3 miliárd dolárov, alebo 7,79 dolárov na akciu, v štvrťroku predchádzajúceho roka, zaznamenali nárast. Hrubá marža bola 42,8 percenta v porovnaní s 41,7 percenta v štvrťroku predchádzajúceho roka. Medzinárodný predaj predstavoval 62 percent štvrťročných príjmov.

Spoločnosť predala 26,0 miliónov iPhonov v tomto štvrťroku, čo predstavuje 28 percentný nárast oproti štvrťroku predchádzajúceho roka. Apple predal 17.0 miliónov iPadov počas štvrťroka, čo je 84 percent nárast oproti štvrťroku predchádzajúceho roka. Spoločnosť predala 4,0 milióny Macov v priebehu štvrťroka, čo je 2 percentný nárast oproti štvrťroku predchádzajúceho roka. Apple predal 6,8 milióna iPodov,  10 percentný pokles od minulého štvrťroku.

„Sme nadšení, s rekordným predajom 17 miliónov iPadov v júnovom štvrťroku,“ povedal Tim Cook, generálny riaditeľ spoločnosti Apple. „Tiež sme práve aktualizovali celú radu MacBookov, zajtra vypustíme Mountain Lion a IOS 6 tento rok na jeseň. Veľmi sa tešíme na úžasné nové produkty, ktoré pripravujeme. „

Súvisiacie články

Článok je čiastočný preklad finančnej správy spoločnosti Apple. Viac informácií na stránkach Apple.

 

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.