Flash pre Android už oficiálne skončil

Pred nedávnom sme vás informovali o plánoch spoločnoti Adobe ukončiť podporu a vývoj Flashu pre platformu Android. Tento krok bol oznámený v príspevku na blogu niekedy na konci júna, ale flash zostal aj naďalej k dispozícií na Google Play. Avšak v stredu 15.augusta 2012 bol flash plugin oficiálne odstránený z obchodu Google Play a skončil sa tým aj najväčší argument zástancov operačného systému Android. 

Aj napriek tomu, že Adobe a Apple mali spoločnú históriu a v minulosti spolu úzko spolupracovali, celý „problém“ s tým, že iPhone a iPade nepodporuje prehrávanie flash obsahu, vysvetľuje Steve Jobs v článku „Thoughts on Flash“ z Apríla 2010. Tento dokument umožňuje lepšie pochopiť, prečo Apple neumožnil prehrávať flash na svojich zariadeniach.

Flash bol vytvorený počas éry PC – pre PC s myšou. Flash je úspešným subjektom podnikania pre Adobe, a my môžeme pochopiť, prečo ho chcú tlačiť aj do iných oblastí. Ale mobilná éra je o malom výkone zariadenia, dotykovom rozhraní a otvorených webových štandardov – všetko oblasti, kam Flash nedosahuje.

Súvisiacie články

Ako sa po rokoch ukázalo, mal pravdu. Vzhľadom k rastu podielu Androidu na trhu, prečo by Adobe ukončila podporu Flashu, keď funguje tak dobre ? Možno to má niečo spoločné s fragmentácio systému Android. Adobe pravdepodobne zamestnával tonu vývojárov a kupoval všetky dostupné Android zariadenia, aby mohol zabezpečiť správnu funkciu prehrávača Flash.  Aký je váš názor ?

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.