Google žiada o štandardizovanie niektorých vynálezov spoločnosti Apple

Generálny právny zástupca spoločnosti Google, Kent Walker napísal tento mesiac list právnemu výboru amerického senátu, v ktorom uvádza, aby sa niektoré vynálezy spoločnosti Apple stali „štandardmi“ jednoducho preto, že sú obľúbené u spotrebiteľov. Skutočne ? Pretože Apple venoval miliardy do výskumu a vytvoril inovatívne zariadenia, by teraz chceli ostatné spoločnosti využívať tieto vynálezy bez toho, aby boli žalovaní ? 

Samozrejme Apple zásadne nesúhlasí s týmto tvrdením. Hlavný právnik Applu, Bruce Sewell, odpovedal vlastným listom, ktorý vyvracia názor Kenta Walkera. V krátkosti je v ňom uvedené, že pretože Apple vyvíja komerčne úspešné technológie, obľúbené u spotrebiteľov, neznamená to, že ich musí licencovať pre konkurenčné spoločnosti.

Zo Sewellovho listu:

Súvisiacie články

Schopnosti iPhone sa kategoricky líšia od bežného telefónu a sú výsledkom schopnosti Apple priniesť jej tradičné inovácie vo výpočtovej technike do mobilného trhu. Použitie iPhone sa fotografovať, riadiť domáce finančné tabuľky, hrať videohry, alebo spustiť nespočet ďalších aplikácií nemá nič spoločného s štandardizovanými protokolmi. Apple utrácal miliardy na výskum a vývoj k vytvoreniu iPhonu a vývojári softvéru  tretích strán investovali ďalšie miliardy pre vývoj aplikácií, ktoré bežia na ňom.

Apple by mal vlastniť exkluzívne práva na všetky svoje vynálezy a koniec koncov, netreba zabúdať, že všetky patenty, ktoré vlastní sú schválené patentovým úradom.

Zdroj: MacRumors, MacGasm

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.