iCloud: Dobré heslo vám ušetrí mnoho problémov

Myslím, že takmer každý užívateľ jabĺčkových zariadení už dnes používa službu iCloud.  Či už si zálohujete dokumenty, kontakty, kalendáre, poznámky, emaily vášho iPhonu a iPadu alebo používate PhotoStream na zdieľanie fotografií, musíte dbať na vytvorenie bezpečného hesla a chrániť tak svoje osobné informácie pred útokom hackerov. Príhoda Mata Honnana, reportéra veľkých zahraničných magazínov, môže byť príkladom pre všetkých a zodpovedá na otázku, čo sa môže stať ak sa niekto zmocní vášho iCloud účtu.

Aj keď neskôr vysvitlo že Honnanove problémy, neboli spôsobené tým, že mal zvolené slabé heslo, poskytuje pohľad na to, čo sa stane ak sa vám niekto dostane do iCloudu.

O 16:50 sa niekto dostal do môjho iCloud účtu, resetoval heslo a poslal správu s potvrdením o resete do koša. Moje heslo je 7 miestny alfanumerický výraz, ktorý som nepoužil nikde inde. Keď som ho založil pred mnohými rokmi, v tej dobe vyzeral celkom bezpečne. Ale to nie je. Najmä vzhľadom na to, že som ho používal dlhé roky. Môj odhad je, že použili hrubú silu na získanie hesla a potom vykonali jeho obnovu, aby urobili škodu na mojich zariadeniach.

Záložná e-mailová adresa na mojom účte Gmail je tá istá Mac e-mailovú adresa. V 16:52 hod, poslali Gmail obnovovací e-mail na mac účet. O dve minúty neskôr mi dorazil e-mail oznamujúci , že môje heslo na Google bolo zmené.

V 17:00 hod, mi na diaľku vymazali môj iPhone

Súvisiacie články

V 17:01 hod, mi na diaľku vymazali môj iPad

V 17:05 hod, mi na diaľku vymazali môj MacBook Air.

Niekoľko minút po tom prevzali môj ​​Twitter účet. Vzhľadom k tomu, že niekedy dávno som prepojil svoj ​​Twitter na Gizmodo, potom aj oni boli schopní získať prístup k tomu rovnako.

Celý príbeh si prečítate na blogu autora, Emptyage.

Aj keď je to veľmi nepravdepodobné, obeťou podobného útoku sa môžete  stať aj vy. Preto je nutné, z hľadiska bezpečnosti vašich údajov zvoliť si bezpečné heslo pre iCloud. Z pravidla platí, že správne heslo by malo byť zostavené striedaním písmen abecedy, numerických čísel a niektorých špeciálnych znakov. Inou možnosťou je využiť asistenta hesla v systéme OS X, ktorý automaticky vygeneruje bezpečné heslo.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.