iPad mini s Retina displejom

Apple dnes na podujatí predstavil okrem iPadu Air aj nový, menší model iPad mini s Retina displejom. Ten prináša niekoľko podstatných vylepšení, ktoré boli predmetomšpekulácií už nejakú dobu. Z názvu samozrejme vyplýva, že novinka ponúkne ďaleko jemnejší Retina displej s rovnakým rozlíšením, ako väčší model teda 2048 x 1536 pixelov. Ďalšou výraznou zmenou je výkonnejší 64-bitový procesor Apple A7, ktorý oproti predchádzajúcej generácii tabletu poskytne až 4-násobne vyšší výkon.

Rovnako, ako iPad Air, aj iPad mini s retina displejom je vybavený Wi-Fi 802.11a/b/g/n s podporou technológie MIMO (Multiple-In-Multiple-Out), ktorá dosahuje dvojnásobnú rýchlosť až do 300 Mbps.  Súčasťou zariadenia je FaceTime HD kamera a 5-megapixelový iSight fotoaparát s BSI a možnosťou nahrávať video v kvalite 1080p.  Rovnaká ostala výdrž batérie a ponúka 10 hodín na jedno nabitie.

Súvisiacie články

Apple zvýšil cenu iPadu mini s Retina displejom a ponúkne ho v 16, 32, 64 a 128 GB modeloch. Začiatok predaja bude obmedzený na Spojené štáty s cenovkou začínajúcou od 399 amerických dolárov za základný Wi-Fi model. Apple bude pokračovať v predaji existujúceho iPadu mini s nižšou cenovkou 299 dolárov za 16 GB model s Wi-Fi a 429 dolárov za model s pripojením do mobilnej siete.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.