iPhone 5 bude obsahovať štvorjadrový procesor

Najočakávanejším zariadením spoločnosti Apple je bezpochyby nová generácia smartfónu iPhone. Pretože mnohí užívatelia boli s predstavením iPhone 4S sklamaní a očakávali výraznejšie zmeny dizajnu a hardvéru. Aby si Apple zachoval svojich fanúšikov a uspokojil ich potreby, musí predstaviť zariadenie s väčším displejom, novým hardvérom, novým dizajnom a štipkou revolúcie. Podľa najnovších informácií Digitimes, bude iPhone 5 pod hardvérovej stránke obsahovať švorjadrový procesor Exynos 4, ktorý je dnes dostupný v Android smartfóne Samsung Galaxy SIII. 

Využitie štvorjadrového procesora v iPhone by prinieslo poriadny nárast výkonu a iPhone by dobehol konkurenčné spoločnosti, ako HTC, Samsung, LG, ktoré majú už takýto čip vo svojich zariadeniach. Štvorjadrový procesor by ponúkol omnoho väčší výkon, ako najnovší dvojjadrový Apple A5X procesor, so štvorjadrovým grafickým čipom, ktorý poháňa Retina displej v novom iPade. Špekulácie naznačujú, že Apple by mohol využiť procesor Exynos 4 od Samsungu.

Súvisiacie články

Samozrejme informácie sú od neoverených zdrojov a v tomto bode sa musia brať s rezervou. Jedno je určite jasné, spoločnosť Apple musí ponúknuť zariadenie, ktoré znova posunie hranicu mobilných telefónov na trhu a prekoná konkurenčné zariadenia.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.