Bude iPhone 6 dostupný aj v 128 GB verzii?

Je prakticky isté, že možnosti rozšírenia pamäti iPhonu pomocou pamäťovej karty sa nikdy nedočkáme. Túto možnosť neposkytoval ani jeden model iPhonu od čias prvého jablčného telefónu v roku 2007 a nezdá sa, že by Apple v tomto smere chcel niečo meniť. O to dôležitejšia je preto dostatočná veľkosť vnútorného úložiska, hlavne v dnešnej dobe, kedy máme stále viac objemného multimediálneho obsahu a stúpa aj veľkosť aplikácií.

Pripomeňme, že pôvodný prvý iPhone a iPhone 3G prišli vo verziách s maximálne 16 GB úložiskom. iPhone 3GS, 4 a 5C mali tiež 32 GB verziu a modely 4S, 5 a 5S aj 64 GB verziu. Doba však pokročila a zákazníci právom očakávajú niečo viac. Zdá sa, že dočkať by sa mohli už tohto roku.

Súvisiacie články

Nový únik informácií totiž ukazuje dokumenty, týkajúce sa NAND Flash pamätí od Toshiby, ktoré by mali byť použité práve v novom iPhone. Bohužiaľ, stále zostávajú isté pochybnosti, nie je totiž jasné, či nové pamäte budú použité v 4,7 palcovom alebo 5,5 palcovom iPhone. Je možné, že 128 GB úložisko bude dostupné pri oboch modeloch, ale keďže podľa niektorých zdrojov by mal byť 5,5 palcový model „prémiovým“, možno bude v 128 GB verzii len on.

Druhým problémom môže byť cena. Už sme si zvykli, že niektorí výrobcovia si nechávajú za väčšie úložisko riadne zaplatiť a prím v tomto smere drží práve Apple, takže cena 128 GB iPhone by mohla vystreliť poriadne vysoko. Samozrejme, je tu aj istá šanca, že Apple vypustí najnižší 16 GB model a 128 GB model tak cenou zaujme miesto dnešného 64 GB modelu.

Ako to vlastne bude, sa dozvieme už čoskoro, keďže predstavenie nového iPhonu je naplánované na 9. septembra.

Zdroj: phonearena.com

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.