iPhone ako paralyzér

Využitie smartfónov je v dnešnej dobe rozkvetu mobilných zariadení, skutočne obrovské a každým dňom prichádzajú výrobcovia s novými nápadmi, ako rozšíriť ich pole pôsobnosti. Skvelým príkladom je Yellow Jacket, svetovo prvé obranné púzdro pre iPhone, ktoré zastáva funkciu paralyzéra a zároveň aj prídavnej batérie.

Obal Yellow Jacket, bol vytvorený len za jediným účelom, chrániť užívateľom smartfónov pred krádežou, alebo ublíženiu na zdraví. Obsahuje 650 kV (650 000 volt) paralyzér, ktorý je schopný vysporiadať sa hravo s útočníkom. Obal má pre tieto účely vlastnú externú batériu, ktorá bez použitia paralyzéru poskytuje naviac až 20 hodín v pohotovostnom režime.

Moja prvá otázka bola: Nieje to nebezpečné telefonovať s takýmto zariadením pri hlave ? Výrobcovia uvádzajú, že obal bol navrhnutý, ako bezpečný produkt. Proti nechcenému výboju je obal chránený bezpečnostným vypínačom a rotačným krytom na elektródy. Oba tieto mechanizmy je možné v priebehu sekundy odstrániť a byť pripravený na konfrontáciu s útočníkom. Obal je potiahnutý gumou, ktorá chráni užívateľa proti výboju.

Súvisiacie články

Aj napriek všetkým opatreniam, stále ostávam trocha skeptický, či je to naozaj úplne bezpečné.

Yellow Jacket čaká na príspevky na indiegogo, kde plánujú vyzbierať minimálne 100 000 dolárov pre začatie masovej výroby. Obal sa bude predávať za 125 dolárov, ale na spomínanom webe si ho môžete pred-objednať  za 85 alebo 100 dolárov. Aktuálna verzia je určená len pre iPhone 4/4S, no budú podporované aj viaceré smartfóny.

Pozrite si Yellow Jacket na IndieGogo

Prezentačné video:

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.