V tomto sa prevážajú prototypy nového iPhonu

Premýšľali ste niekedy o tom, akú cestu musia Apple zariadenia prekonať, a koľko krát, kým sa dostane ich finálna podoba do našich rúk? Vývoj zariadení, hlavne pokiaľ ich výrobný proces prebieha v úplne inej krajine, musí byť istým spôsobom schvaľovaný aj v krajine, kde samotná spoločnosť pôsobí. Rovnaký proces a princíp funguje aj v prípade Apple.

Zariadenia sa fyzicky vyrábajú v Číne, avšak ich schvaľovanie prebieha v USA. A samozrejme, tieto zariadenia sa z Číny do USA musia nejako dostať. A aby bolo jasné, že sa jedná o prototypy a zariadenia nie sú predajné, musia byť aj patrične označené. Samozrejme, nikto ich však nemôže vidieť, a preto napríklad pre iPhony zvolil Apple veľmi „príťažlivý“ obal, do ktorého sa nové prototypy pred cestou balia, a v ktorých putujú naprieč takmer celým svetom.

Obal, v ktorom putujú protoypy iPhonov (zdroj: redmondpie.com)

Obal má z bezpečnostných dôvodov niekoľko protokolov, ktoré prechádzajú jednotlivými krajinami. Pri každom sa kontroluje to, či napríklad nebola poškodená bezpečnostná žltá páska, ktorá garantuj, že sa do zariadenia nikto nepovolaný nepozeral. Mimo toho obal obsahuje aj výsledky testov všetkých komponentov, ktoré sa v obale nachádzajú.

Súvisiacie články
Špeciálny obal a sprievodné papiere (zdroj: redmondpie.com)

Každý prototyp má pritom na sebe špeciálny QR kód, vďaka ktorému ho môže Apple odsledovať. Ako však sami vieme, väčšina Apple zariadení sa dostane na oči verejnosti v ich „prototyp“ verzií tak či tak, ale samozrejme, robiť všetko preto, aby sa na svetlo sveta nedostali, je pre Apple povinnosťou.

Zdroj: redmondpie.com

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.