Leap – nový spôsob interakcie s počítačom

Poznáte tie science fiction filmy, v ktorých sa technológie budúcnosti ovládajú len pomocou gestikulácie rúk ? Nonsense však ? No nie až tak celkom. Nedávno sa totiž spustil predpredaj nového zariadenia s názvom Leap, ktorý ponúka doposiaľ nevídanú interakciu s počítačom. Podľa autorov je táto technológia 200 – krát presnejšia, ako čokoľvek iné na trhu. Zariadenie má veľkosť USB kľúča a dokáže odlíšiť jednotlivé prsty a sledovať vaše pohyby na jednu stotinu milimetra.

Leap je malé prípojné zariadenie, ktoré dokáže v jeho okolí rozoznávať pohyby prstov a dokonca aj predmetov, v 3D priestore.

Súvisiacie články

Dva alebo tristo tisíc riadkov kódu neskôr sme zistili, ako používať Leap k vytvoreniu interakčného priestoru okolo počítača v 3D. Schopný rozlíšiť palce od prstov, a dokonca aj držané predmety, ako ceruzky. To umožňuje používateľom komunikovať, ako nikdy predtým, iba za použitia prirodzeného pohybu.

Využitie je skutočne široké a okrem bežnej práce s PC alebo Mac by bolo možné, vzhľadom na jeho presnosť, uplatniť zariadenie aj v medicíne, priemysle, umelectve atď. V súčastnosti je spustený predpredaj zariadenia za 69.99 dolárov, ktoré bude pravdepodobne dostupné v zime tohto roka. Viac informácií na domovskej stránke.

Prezentačné video:

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.