MOMALO – digitálna zábavka pre najmenších

Multimediálny tablet Apple iPad, je ideálny nástroj pre prácu aj oddych. To čo robí iPad, iPadom však nieje len hardvér ale aj softvér, či už sa jedná o systém iOS alebo samotné aplikácie. Určite nebude nič zlé na tom ak poviem, že jeho úspech závisí v značnej miere aj od vývojárov širokej škály aplikácií, ktoré my ako spotrebitelia každodenne používame. Podľa toho rozdeľujeme aplikácie do rôznych kategórií podľa využitia. Avšak je nutné uvedomiť si , že využitie iPadu rozdeľujeme aj podľa rôznych vekových kategórií.  Peter Druska (Výroky, Slovník vulgarizmov) a jeho nová aplikácia MOMALO sú vynikajúcim príkladom.

MOMALO, alebo ako sme ju nazvali „momaľovánka“, je jednoúčelová aplikácia hlavne pre deti v predškolskom veku pre rozvoj ich myslenia a fantázie. Pár slovami by sme ju opísali ako digitálnu omaľovánku pre deti. Môžete v nej kresliť alebo dopĺňať farby do obrázkov. Systém miešania farieb pomôže deťom pochopiť, ako na základe kombinácií farieb dostávame nové, iné farby.

Lokalizácia je v angličtine, čo hodnotím ako veľké plus. Deti sa naučia pár slovíčok z iného jazyka ešte pred prvou hodinou angličtiny. Naopak deťom, čo nevedia čítať, to vadiť nebude a rýchlo sa naučia ovládať intuitívne. Celkovo bolo užívateľské prostredie poňaté detsky, aby sa čo najviac priblížilo vekovej kategórií.

Aplikácia obsahuje šesť kategórií obrázkov a to zvieratá, kvety, písmená, geometria, čísla a prázdne stránky. V rámci stiahnutia aplikácie, sú zdarma tri obrázky z každej kategórie. Ostatné je možné dokúpiť hruškami. Áno, hruškami! Peter vytvoril svoju vlastnú menu pre in-app nákupy, tak ako sa to učí v školách. Deti môžu vymeniť jednu hrušku za jeden obrázok. Môžete zakúpiť  3, 42 alebo 420 kusov hrušiek a po použití tlačidla na hodnotenie, získate ďalšie tri hrušky. Vzniká otázka, či aplikácia, aj keď je zdarma, nieje moc drahá? No opýtajte sa sami seba koľko v dnešnej dobe stoja omaľovánky pre deti, ktoré sú len na jedno použitie.

Súvisiacie články

Celkovo máme z aplikácie veľmi dobrý dojem a sme radi, že iPad nájde v rukách dieťaťa okrem hier aj intelektuálne využitie. Určite stojí za stiahnutie a obrázky zdarma zabavia Vaše deti na niekoľko dní. Odporúčame na iPad nasadiť obal.

[app url=“http://itunes.apple.com/app/momalo/id492988679?mt=8″]

Prezentačné video:

 

 

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.