Motorola Mobility stiahla žalobu proti Apple

Spoločnosť Motorola dnes prekvapujúcu stiahla sťažnosť proti Applu, podanú na Komisií pre medzinárodný obchod, ktorá by v prípade úspechu vyústila do zákazu predaja iPhone 5 na území Spojených štátoch amerických, informoval blog FOSS Patents. Motorola pôvodne obvinila koncom augusta jabĺčkovú spoločnosť, pre porušenie siedmich patentov na svojich iOS zariadeniach a dokonca aj Mac-och. Svoju žalobu stiahla bez udania dôvodu, z čoho môžeme vyvádzať hneď niekoľko záverov.

Najjednoduchším vysvetlením by bola mimosúdna dohoda oboch spoločností. Avšak návrh na zrušenie obžaloby uvádza, že „nieje žiadna dohoda medzi spoločnosťou Motorola a Apple, písomná alebo ústna, výslovné alebo implikované, týkajúca sa témy tohto vyšetrovania“. Ďalšié, čisto špekulatívne vysvetlenie je to, že Motorola si včas uvedomila, že nemá dostatok dôkazov proti Applu a ukončila predčasne. Podľa informácií, mala dokonca problém predložiť všetky overené dokumenty, ktoré by usvedčili Apple z porušovania patentov.  Poslednou možnosťou je, že si Motorola nechala tieto dôkazy pre iný, väčší prípad do budúcnosti. Čo myslíte ?

Súvisiacie články

Google kúpil hlavnú časť Motorola Mobility takmer pred rokom za 12,5 miliardy dolárov a jej kúpa je považovaná, za najväčší obchod spoločnosti. Novo nadobudnutá akvizícia posilnila postavenia Googlu na trhu mobilných telefónov a patenty, ktorými sa takto vyzbrojil, umožňujú posilniť konkurenčný boj s Applom.

Zdroj: FOSS Patents

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.