NÁVOD | Ako na iOS 8.1 nastavovať jas pomocou tlačidla Home

Operačný systém iOS od verzie 7.0 ponúka rýchly a celkom pohodlný spôsob regulácie jasu displeja pomocou posuvníka v Command Centre. Stačí potiahnuť prstom po displeji smerom od dolného okraja displeja nahor a nastaviť požadovanú úroveň jasu. Niekedy sa však môže hodiť rýchle zníženie jasu na minimálnu úroveň, navyše, vôbec sa nemusíte dotýkať displeja a použijete pri tom len tlačidlo Home. Jedná sa o malý trik, ktorý existuje v iOS 8.1 a žiada si isté nastavenia, ktoré zaberú minútu či dve. Keď však raz tieto nastavenia vykonáte, zostanú zachované a budete môcť kedykoľvek znížiť či zvýšiť jas trojitým stlačením Home tlačidla.

Poďme teda na samotný návod, ktorý nie je zložitý a ak budete postupovať podľa nasledovných krokov, zvládnete to rýchlo a bez problémov. Funguje nielen na nových iPhonoch a iPadoch, ale i na starších zariadeniach s iOS 8.1:

1. Choďte do Nastavení – Všeobecné – Prístupnosť – Zväčšovanie a celkom hore zapnite možnosť Zväčšovanie.

2. Na tej istej obrazovke zapnite aj prepínač Oblasť zväčšenia na Celá obrazovka. Ak máte zapnutý prepínač Zobraziť ovládač, vypnite ho.

3. Ťapnite na displej trikrát po sebe tromi prstami naraz. V strede obrazovky sa objaví malé menu. Posuvník v dolnej časti menu posuňte celkom doľava k ikone Mínus (ak tam už nie je posunutý). Potom vyberte možnosť Vybrať filter a zvoľte možnosť Slabé svetlo.

Súvisiacie články

4. Choďte opäť do Nastavení – Všeobecné – Prístupnosť a celkom dole zmeňte Skratku prístupnosti na Zväčšovanie.

5. To je všetko, odteraz môžete tromi tromi stlačeniami tlačidla Home stlmiť jas na minimum a opätovným trojitým stlačením ho obnoviť na pôvodnú hodnotu. Funguje to nielen na kartách domovskej obrazovky, ale aj v aplikáciách.

Zdroj: cultofmac.com

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.