Návod | Ako používať AirDrop medzi OS X Yosemite a iOS

Funkcia AirDrop umožňuje zdieľať súbory medzi jedným a druhým iOS zariadením, respektíve medzi dvomi Macmi. S príchodom nového operačného systému OS X Yosemite však pribudla možnosť zdieľať jednoducho dáta aj medzi počitačmi Mac a iOS zariadeniami.

Ako na to? AirDrop je štandardne povolený v OS X Yosemite. Otvorte Finder a v ľavom stĺpci vyhľadajte záložku AirDrop. Na iOS zariadení, teda na iPhone, iPade, respektíve iPode Touch, môžete AirDrop aktivovať cez Control Center, ktorý vytiahnete ťahom prsta od spodného okraja.

V závislosti na vašich preferenciách si potom môžete zvoliť, či vaše zariadenie budú vidieť len kontakty, alebo úplne všetci používatelia v blízkosti.

Súvisiacie články

Na posielania súborov cez AirDrop vo Finderi stačí jednoduchým „drag and drop“ systémom s predmetným súborom nadísť na ikonu používateľa, ktorý sa vám zobrazí v zozname.

Posielanie súborov nevyžaduje to, aby ste boli pripojený s oboma zariadeniami v rovnakej Wi-Fi sieti, avšak dôležité je, aby ste mali zapnutý Bluetooth aj Wi-Fi. Podľa Apple Air Drop funguje na vzdialenosť zhruba deviatich metrov.

Na zdieľanie obsahu pomocou funkcie AirDrop musia mať obaja používatelia jedno z nasledujúcich zariadení so systémom iOS 7 alebo novším, prípadne Mac so systémom OS X Yosemite:

  • iPhone 5 alebo novší,
  • iPad (4. generácia alebo novšia),
  • iPad mini,
  • iPod touch (5. generácia).
Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.