Nové MacBooky Pro 2018 majú aj novú klávesnicu

Apple rapídne zapracoval na klávesnici, ktorá je  súčasťou dvojice nových MacBookov Pro 2018. Ak by sme sa pozreli do krátkej histórie, tak motýlikový zdvih kláves na modeloch 2016 a 2017 spôsoboval mnohým zákazníkom problémy. Jednak nebol dobre odolný voči vlhkosti a tiež časom spôsobil zmenu odozvy až vyradenie niektorých kláves. To bol problém, ktorý Apple riešil výmenou celej klávesnice. Sám som mal drobné problémy s 12“ MacBook prvej generácie.

Súvisiacie články

Teraz sa Apple chváli, že nové modely 2018 majú aj vylepšenú klávesnicu. Aj keď sa viac detailov získať nedalo, server 9to5mac.com prišiel s informáciámi, ktoré mechanizmus ozrejmujú. Pod každý kláves Apple vsunul silikónový kryt, ktorý jednak chráni vnútro stroja a najmä spôsobuje tichší chod klávesnice. Zabrániť by sa malo tiež vnikaniu nečistoty, čo je snáď najlepšia správa, ak sa potvrdí toto riešenie aj v praxi. Tak, aj keď Apple nerád odpovedá na konkrétne dotazy zákazníkov, fakt, že sám zmenil to, čo bolo na MacBookoch 2016 a 2017 kritizované, je skvelá správa.

zdroj: 9to5mac.com

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.