Nové odomykanie Face ID na iPhone X si poradí iba s jedným užívateľom

Apple sa počas prenosu z nedávnej konferencie zabudol pochváliť, že jeho nový systém na rozoznávanie tváre, Face ID v iPhone X, nevie spolupracovať s viac, ako iba jedným užívateľom. Ja mám na svojom súkromnom iPhone 7 povolené, aby cez Touch ID mohla do neho vstupovať manželka. To pri rozpoznávaní tváre už nepôjde, samotný systém bude totiž akceptovať výlučne jedného používateľa a s ním bude kamarát. Teda povolí cez tvár prístup iba jemu. Ostatní, ak budú vedieť, sa do telefónu dostanú vďaka zadaniu bezpečnostného kódu.

Súvisiacie články

Apple uvádza, že jeho nová technológia ponúka omyl v prípadoch 1: 1 000 000, čo je výrazný rozdiel oproti terajšiemu Touch ID, kde je to slabšie (1: 50 000). Už teraz je teda jasné, že vyššia bezpečnosť bude mať svoje obmedzenia. I keď, je to vec pohľadu a skôr aj zvyku podľa mňa. Za niekoľko týždňov to nepríde niku divné. Osobne by som dokonca odhadol, že kvôli nutnosti aby ma telefón vidiel počas odomykania, aj samotní majitelia v mnohých situáciách budú voliť odomykanie kódom, ako zdvíhať telefón a prikladať ho pred tvár.

zdroj: apple

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.