Používatelia iOS zariadení kupujú a hrajú viac hier, ako na Androide.

Hranie mobilných hier patrí v dnešnej dobe medzi obľúbené činnosti užívateľov moderných smartfónov. Vďaka tomu sa výrobcovia snažia prinášať technológie, ktoré by mobilný herný priemysel posunuli na nové úrovne a naopak vývojári hier sa snažia naplno využiť túto technológiu na vytváranie herných titulov, pre najpoužívanejšie operačné systémy. So všetkými správami o tom, že smartfónov s Androidom sa predá viac ako iPhone-ov si môžete ľahko myslieť, že Apple pokryvkáva. Fakty hovoria o úplne inej skutočnosti a to potvrdzuje aj prieskum herného segmentu spoločnosťou NewZoo.

Podľa správy NewZoo, počet užívateľov mobilných zariadení hrajúcich hry, vzrástol v Amerike o 37 miliónov, čo predstavuje 36% všetkých „drvičov“ hier. Celkový počet hráčov je rozdelený na 69% hráčov na smartfónoch a 21% na tabletoch. Tieto čísla predstavujú skutočne veľa platiacich zákazníkov a to iba v USA !

Ako je to vôbec možné? „Pri analýze úspešnej Apple monetarizácie, je tam jeden dominantný faktor. Apple vyžaduje, aby používatelia pripojili svoje informácie o kreditnej karte priamo na ich účet, a vytvára sa tak bezproblémový nákupný zážitok,“ povedal generálny riaditeľ Newzoo, Petr Warman.

Súvisiacie články

Sčítané a podčiarknuté, táto nová správa poukazuje aj na skutočnosť, že kým Android urobil rýchly pokrok, najmä s novým tabletom Amazon, Apple stále vládne nad mobilnými hráčmi. Je potešujúce čítať tieto neoblomné fakty pretože celý ekosystém hardvéru, aplikácii a hier je stabilnejší a spolahlivejší než na iných zariadeniach. Nehovoriac o tom, že za Apple produkty hovorí čím ďalej tým väčší počet spokojných zákazníkov.

Apple je veľkým hráčom, dokazujú to uverejnené čísla a tento rok ešte neraz zamieša karty !

Zdroj: CultOfMac

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.