Príjmy z iPhone a iPad aplikácií sú ďaleko vyššie, ako v prípade Androidu.

Podľa najnovších prieskumov spoločností CCS Insights a Distimo, je záujem o mobilné aplikácie na zariadeniach so systémom iOS omnoho vyšší, ako v prípade Androidu. iPhone App Store vytvorí denne tržby vo výške 3,34 milióna amerických dolárov, zatiaľ, čo iPad generuje denne 2,07 milióna dolárov. V tržbách sa počíta len s top 200 aplikáciami z januára 2012. V porovnaní s kombinovaným (telefón aj tablet) výnosom 0,679 milóna dolárov z Android aplikácií, tvoria tieto len 13% z tržieb z AppStore.

Za vysokými tržbami vo veľkej miere stoja nákupy v rámci aplikácie (in-app purchases), ktoré tvoria viac ako 60% celkových tržieb, či už sa jedná o iPhone, iPad alebo Android nákupy. Nakupovanie ďalšej úrovne alebo funkcie sa rýchlo rozrastá na hlavnú formu zisku, čo sme si mohli všimnúť u viacerých aplikáciách, ktoré sú ponúkané zdarma. V prípade iPhone aplikácií, narástol zisk z  in-app purchases až o 79%.

Súvisiacie články

Zdroj: CCSinsight

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.