Apple kúpil spoločnosť na rozpoznávanie tvárí

Biometrické rozpoznávanie je technológia, ktorá sa pomaly ale určite dostáva, a bude dostávať do popredia smartfónov. Toto si uvedomuje aj Apple, a je veľmi pravdepodobné, že si túto technológiu bude chcieť nechať ako jedným z ťahákov pre svoju vlajkovú loď iPhone 8.

To by zrejme vysvetľovalo aj to, prečo Apple kúpila spoločnosť RealFace, pôvodom z Izrealu, ktorá sa zaoberá pokročilými technológiami detekcie tváre. Spoločnosť existuje od roku 2014, no za relatívne krátky čas dokázala vytvoriť spoľahlivú technológiu rozoznávania tváre, ktorá funguje ako alternatíva k štandardným heslám, vzorom, či napríklad aj odtlačkom prstov.

Súvisiacie články

Predaj spoločnosti do rúk Apple je už hotová vec, čo naznačujú aj aktuálne nefunkčné stránky RealFace. Je to totiž jeden zo štandardných postupov, ktoré Apple praktizuje u spoločností, ktoré odkúpila. Akvizícia, či kompletné odkúpenie spoločností Applom je bežnou vecou, vďaka ktorej si Apple získava podiely, a samozrejme aj technológie pre svoje zariadenia.

Zdroj: 9to5mac.com

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.