Rozsiahly dokument potvrdzujúci snahu Samsungu kopírovať iPhone

Na súdnom konaní v Kalifornií, nastal včera medzi spoločnosťou Apple a Samsungom veľký zvrat, keď právnici Applu predložili možno jeden z najdôležitejších dôkazov v celom procese. Konkrétne sa jedná o interný dokument produktových inžinierov Samsungu, ktorý na 132 stranách porovnávali iPhone k smartfónu Samsung Galaxy S1. 

Funkciu po funkcií, porovnávajú inžinieri Galaxy S1 a navrhujú zlepšenia, aby sa priblížili dokonalosti detailov v iPhone.  V dokumente sa nachádza celkovo 126 aspektov, ktoré bolo nutné vylepšiť a sú tam zahrnuté otázky týkajúce sa použiteľnosti užívateľského prostredia, chabých vizuálnych efektov, nedostatkov základných aplikácií a mnohých iných. Celý dokument si môžete prečítať nižšie.

Magazínu AllThingsD sa podarilo získať vyjadrenie spoločnosti Samsung:

Súvisiacie články

V skutočnosti sa jedná o typické konkurenčné analýzy, bežne vykonávané mnohými firmami v rôznych odvetviach priemyslu – vrátane Apple. Samsung trvá na svojej kultúre neustáleho zlepšovania a inovácie. Sme veľmi hrdí na naše inovácie výrobkov, vedených viac ako 50.000 dizajnérmi a inžiniermi z celého sveta, ktorí urobili produkty Samsungu,  produktami   výberu.

Samozrejme, že mnohé veľké spoločnosti analyzujú produkty svojich konkurentov, no tento dokument priam naznačuje, že smartfóny Samsungu by fungovali lepšie, ak by sa viac priblížili k iPhone. Apple poskytol pre porotu skvelý pohľad, akým revolučným produktom sa stal iPhone a koľko námahy a času im zabralo odstrániť malé nedostatky a vyladiť všetko smerom k užívateľskej prívetivosti.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.