Rýchly náhľad multimédií v Mac OS X

Jednou z nenahraditeľných funkcií operačného systému Mac OS X, od spoločnosti Apple, je funkcia rýchleho náhľadu obrázkov, videa, dokumentov a iných typov multimediálnych súborov. V prípade, že si zvyknete na klávesové skratky, uvedené nižšie, náhľad sa veľmi rýchlo stane jednoduchou pomôckou, pri každodennej práci s Mac-om.

Pre rýchly náhľad multimediálnych súborov, jednoducho kliknite v aplikácií Finder na súbor a stlačte medzerník (spacebar).   Napríklad, kliknutím na obrázok a stlačením medzerníka sa zobrazí okno rýchleho náhľadu (obr. vyššie).

Súvisiacie články

Pri vybraní viacerých obrázkov, vytvoríte tzv. SlideShow a budete môcť rýchlo prehliadať multimédiá. Náhľad obsahuje aj tlačidlo pre zobrazenie vo full-screen režime. Zdatnejší užívatelia, ktorý s výhodou využívajú klávesové skratky Mac OS X, môžu spustiť full-screen prehliadanie kliknutím napríklad na obrázok a stlačením klávesovej skratky „Command+ Option(alt)+Y“.  

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.