Samsung sa snaží spochybniť patenty Applu. Sudkyňa vyradila 3 telefóny

Súdny spor medzi Applom a Samsungom je nepochybne jedna z najmedializovanejších udalostí posledných pár mesiacov. Spoločnosť Apple obvinila kórejského výrobcu elektroniky z využívania patentov vo svojich zariadeniach a z kopírovania dizajnu iPhonu a iPadu. Snaží sa získať finančné odškodnenie v novej hodnote 2,88 miliardy dolárov a oslabiť tak postavenie jedného zo svojich konkurentov. Najnovšie informácie zo súdneho konania hovoria o malom úspechu Samsungu, kedy sudkyňa Lucy Kohová vyradila 3 telefóny dotknutej strany, ktoré neboli predávané v Spojených štátoch. Samsung začal svoj protiúder. 

Magazín AllThingsD, ktorý pravidelne prináša správy zo súdneho konania, informoval dnes o vyradení troch Samsung smartfónov Galaxy Ace, Galaxy S i9000, a Galaxy S II i9100, ktoré neboli vo veľkej miere predávané v rámci Spojených štátov amerických. Avšak, tieto tri telefóny boli v súdnom konaní zo strany Apple bezcenné. Podľa dokumentu, v ktorom sú podrobne zobrazené škody pre spoločnosť Apple, sú tieto smartfóny označené nulou. Apple si aj naďalej môže ešte vykonávať nárok na všetky ostatné zariadenia v prípade, vrátane špecifických Galaxy S a Galaxy SII predávaných v US. Práve tie sú zdrojom nemalých príjmov pre Samsung.

Zatiaľ, čo Apple v prípade odpočíva, Samsung začal svoj protiúder a predvolal svojho prvého svedka Benjamina Bedersona, hlavného vedca a spoluzakladateľa spoločnosti s názvom Zumobi. Bederson svedčil v prospech Samsungu, pretože on bol jedným z členov, ktorý pomohli vytvoriť užívateľské rozhranie pre mobilné zariadenia s dotykovou obrazovkou s názvom LaunchTile (viď. video nižšie) pre využitie v PocketPC zariadeniach, už v roku 2004. Na základe tohto prostredia sa Samsung domnieva, že niektoré patenty Applu by mali byť neplatné, pretože táto technológia už existovala. Nieje zjavné, aké patenty sú v tomto prípade poškodené.

Súvisiacie články

Ďalším svedkom bol Adam Bogue bývalý výskumný pracovník spoločnosti Mitsubishi , ktorý pomáhal v roku 2000 s tvorbou a uvádzaním dotykového počítača s kapacitným displejom, DiamondTouch. Bouge ukázal aplikáciu FractalZoom, ktorá pracovala s rovnakým systémom zoomovania a pohybom pomocou dotykových gest. V tomto prípade je zjavná veľká podobnosť s Apple.

Zdroj: AllThingsD, ArsTechnica

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.