Súd nariadil odhalenie patentovej dohody Apple a HTC.

V minulosti sme vás informovali o desaťročnej patentovej dohode spoločnosti Apple a HTC, ktorá sa týka súčasných aj budúcich patentov oboch spoločností a umožňuje ich využitie obom stranám. Žiadne bližšie informácie neboli dostupné, nakoľko zostala táto dohoda utajovaná.

Podľa najnovších informácií požiadala spoločnosť Samsung súd, o odhalenie patentovej dohody Applu a HTC. Nie je to ani tak o veľkosti čiastky, čo zaujíma Samsung, ale patenty, ktoré boli v dohode zahrnuté. Apple totižto tvrdí, že by nikdy nevydal licencie, na niektoré zo svojich patentov, ktoré boli zahrnuté v prípade Apple/Samsung a preto by mal súd zakázať predaj niektorých zariadení od Samsungu. 

Samsung sa samozrejme snaží vyhnúť rozsudku a zaplateniu obrovskej pokuty za porušené patenty. Ak by Samsung dokázal, že tieto patenty sú zahrnuté v HTC dohode, potom môže poukazovať na zavádzanie súdu a že celý prípad by mal byť zrušený. Rozsudok je totižto platný, len ak nastala „nenapraviteľná ujma“. Týmto, by Samsung dokázal, že stačí ak splatí zameškané licenčné poplatky.  Sudkyňa Lucy Koh, povolila zverejnenie podmienok dohody, okrem cenových a licenčných podmienok.

Súvisiacie články

O ďalších informáciach vás budeme informovať.

Zdroj: Techdirt

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.