Swiss Federal Railways tvrdí, že Apple ukradol ich hodiny

Swiss Federal Railways hovorí, že Apple skopíroval ich ikonické hodiny v jeho aplikácií Hodiny pre iPad, bez povolenia. Ak sa vám teda zdá, že nový dizajn hodín na iPade sa podobá na švajčiarske hodinky, máte pravdu. Boli navrhnuté už v roku 1940 Hansom Hilfikerom a predstavujú akúsi ikonu pre Švajčiarsko. Samozrejme švajčiarské federálne dráhy (Schweizerische Bundesbahnen) vlastnia ako jediné aj autorské práva pre hodiny, ktoré ďalej licencuje výrobcom hodín. 

SBB je jediným vlastníkom ochrannej známky a autorských práv železničných hodín. Železničná spoločnosť bude snažiť kontaktovať Apple. Cieľom je právne, rovnako ako aj finančné riešenie. Nieje správne keď jednoducho niekto [Apple] okopíruje dizajn, “ píše švajčiarska tlač, cituje rozhovor so zástupcom železnice (preklad MacRumors)

Je zaujímavé, ako Apple bojoval proti kopírovaniu dizajnu svojich zariadení, no na druhú stranu sa akýmsi spôsobom, aj im podaril takýto husársky kúsok.  Čo si myslíte ? Okopíroval Apple dizajn švajčiarskych hodín ?

Súvisiacie články

Zdroj: Macrumors, mashable

 

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.