Symbol z Apple klávesy cmd sa objavil na kruhoch v obilí

Kruhy v obilí sú pre mnohých nevysvetliteľné javy. Z ničoho nič sa na ploche osadenej obilím alebo inou poľnohospodárskou plodinou vytvoria pravidelné geometrické obrazce a vzory. Obilie, v ktorom vznikli je poľahnuté, no nie je polámané ani iným spôsobom poškodené a po niekoľkých dní je opäť schopné rastu. Podľa niektorých ľudí nebolo poľahnutie spôsobené mechanicky, ale zatiaľ neznámym vplyvom. Mnohí veria, že sa jedná o akýsi odkaz mimozemšťanov a snaha komunikovať z ich strany. 

V južnom Anglicku, v Cheesefoot Head, neďaleko Winchesteru bol minulý týždeň zaznamenaný zaujímavý kruh v obilí. Symbol nekonečnej slučka, obrazec nemá žiaden začiatok ani koniec. Každý užívateľ Macu by okamžite videl podobnosť s klávesou Command od Applu. Možno mimozemšťania čerpali inšpiráciu z Applovskej klávesnice, no tento symbol má dlhšiu históriu.

Súvisiacie články

Pôvod tohto symbolu nezačína v spoločnosti Apple. V skutočnosti sa jedná o symbol známy pod názvom Gorgon loop alebo kríž svätého Jána (Cross of Saint John), ktorý sa objavuje na mnohých historických objektov v Európe. Pri vývoji Macintoshu sa Andy Hertzfeld a jeho tím pracovníkov rozhodol pridať špeciálnu funkčnú klávesu, s logom Applu. Steve Jobs bol v tom, že sa logo objavovalo už na mnohých miestach a vydal pokyn, pre redesign klávesy. Susan Kare vtedy prehrabávala medzinárodnú databázu symbolov, kde natrafila na spomínaný symbol. Všetkým sa páčil a odvtedy je zobrazený na každej klávesnici Applu.

Zdroj: wikipedia en, CultOfMac, Wired, wikipedia cz

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.