Test odolnosti iPhone 5 vs. Samsung Galaxy S III

Bolo len otázkou času, kedy dostanú nový iPhone 5 do rúk ľudia dosť šialený na to, aby natočili porovnanie odolnosti voči pádu s vlajkovou loďou spoločnosti Samsung, Galaxy S III. Redaktor zahraničného portálu AndroidAuthority, podrobil tomuto testu oba smartfóny a výsledok bol vo všetkých smeroch naklonený na stranu spoločnosti Apple. iPhone 5 teda prekonal svojho predchodcu nielen po stránke výkonu, ale aj dômyselnosti dizajnu, s ktorým úzko súvisí aj odolnosť. 

 V prvom kole bol nasimulovaný pád pri vyberaní telefónov z vrecka nohavíc, v druhom pri písaní SMS a v treťom pri telefonovaní. iPhone 5 bol oproti vlajkovej lodi Samsungu po všetkých pádoch takmer nepoškodený. Samsung Galaxy SIII utrpel vážnejšie poškodenia, vrátane rozbitia ochranného skla na prednej strane. Po minuloročnom dropteste s iPhone 4S a Samsungom Galaxy SII, tento rok vyhráva nový iPhone 5.

Súvisiacie články

Avšak treba posúdiť objektivitu takéhoto testu. Pre dokonalé posudzovanie, by sme museli vytvoriť rovnaké podmienky oboch pádov. To znamená, že ak by sme spôsobom, akým bol prevedený tento test odolnosti, previedli s dvoma rovnakými smartfónmi, výsledok by bol rovnaký a jeden smartfón by bol poškodený viac a druhý menej. Aj napriek výsledku porovnania sa kľudne môže stať, že aj pri prvom páde vám praskne sklo na displeji.

Zdroj: mojandroid

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.