The Charge Card – iPhone USB kábel vždy po ruke

Noah Dentzel a Adam Miller predstavili nový spôsob, ako nabíjať iPhone kdekoľvek bez nutnosti nosiť pri sebe náhradný USB kábel od Applu. Svoj produkt pomenovali The Charge Card  a jedná sa o najtenší iPhone USB kábel pre nabíjanie a prenos dát na trhu. Ako jediný je navrhnutý tak, aby sa pohodlne zmestil do peňaženky, kabelky alebo vrecka. Zatiaľ sa jedná o prototyp a vynálezcovia sa pokúšajú získať financovanie pomocou služby Kickstarter. 

USB kábel Charge Card je tenký len 2,54 mm a má profil kreditnej karty s rozkladacím konektorom pre USB. Takto poskytuje celkovú dĺžku kábla 12,7 cm a pritom sa zmestí do každej peňaženky. Je vytvorený z odolného ABS plastu a bude dostupný v rôznych farebných prevedeniach.

Zrod tohto konceptu sprevádza aj zaujímavý príbeh:

Nápad pre ChargeCard vznikol, keď jeden z Noahových kolegov zúfalo zaplatil chlapíkovi v bare 50 dolárov výmenou za jeho nabíjačku, aby mohol odoslať textovú správu dievčaťu, s ktorou sa snažil stretnúť. Musel byť aj lepší spôsob, ako udržať váš telefón pred smrťou: ChargeCard.

Súvisiacie články

V prípade, že Charge Card získa potrebné finančné prostriedky pre masovú výrobu, bude bežne dostupný za 25 dolárov. Na webe Kickstarteru môžete prispieť na tento projekt a pred-objednať produkt za 18 dolárov + 5 dolárov za medzinárodnú zásielku. V čase písania článku je vyzbieraných 28-tisíc dolárov, z potrebných 50-tisíc.

Odkazy

Projekt na stránke Kickstarter

Domovská stránka projektu

Prezentačné video

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.