The HackStore, neoficiálny obchod s aplikáciami.

Už dávno kolovali po Internete informácie o spustení služby podobnej, ako je Cydia v systéme iOS, no pre Mac OSX. Podobné projekty vždy priťahujú záujem mnohých užívateľov a možnosť stiahnúť si obľúbené programy, ako je FilleZilla, XBMC, Adium, TinyUmbrella z jedného miesta, je lákavá. Celá myšlienka je podobne ako v Cydií koncipovaná, prinášať aplikácie a tweaky, ktoré boli z nejakého dôvodu odmietnuté spoločnosťou Apple a nenachádzajú sa tak v oficiálnom AppStore. HackStore sa riadi mottom „No piracy apps here, forever and ever.“, čo znamená odmietanie nelegálnych a crack-nutých aplikácií.

Aj napriek tvrdeniam o legálnosti, HackStore kopíruje dizajn oficiálneho obchodu od Applu. V ikone aplikácie boli presunuté jednotlivé prvky, aby neboli úplne identické s originálom. No to len okrajovo, poďme sa pozrieť na obsah a funkčnosť aplikácie.

Autorom nápadu Fedotov, ktorý projekt rozvinul do funkčného stavu a vydal prvú verziu určenú pre verejnosť, ktorá je dostupná na domovskej stránke. Aplikácia je kópiou AppStoru a klasicky na vrchnej strane ponúka rozdelenie podľa aktuálnosti a kategórií. Hlavná obrazovka ponúka sériu ikon aplikácií usporiadaných do mriežky s klasickým tlačidlom pre stiahnutie. V tomto prípade sa po stlačení stiahne aplikácia v archíve zip, tak ako sme v tomto prípade zvyknutý. Na obrazovke nájdeme aj obrovský banner, ktorý by mal slúžiť na promo aplikácií v HackStore, no v skutočnosti slúži pre zisk príjmov z reklamy na iOS aplikácie.

Ak ste developer pre Mac a máte v rukáve pár aplikácií, ktoré ste nedostali na AppStore, môžete využiť ponuku „Upload App/Update“. Táto otvorí mailovú schránku pre odoslanie informácií developerom, ktorý následne pridá vašu tvorbu k ostatným.

Súvisiacie články

HackStore ponúka množstvo aplikácií odmietnutých Applom a sústreďuje ich na jednom mieste. Takto by som zhrnul asi najväčšiu výhodu používania. Samozrejme, že každý si dokáže potrebnú appku nájsť na webe a stiahnúť, no miesto, kde sa tieto aplikácie sústreďujú chýbali. HackStore má však svoje muchy a niekedy problém načítať zvolený obsah. Domovská stránka poukazuje na 15 000 online užívateľov, čo spôsobilo spadnutie serverov HacStoru. Čo sa týka bezpečnosti, aplikácie nie schválené a testované Applom a podľa mňa môžu obsahovať rôzne formy škodlivého kódu.

Aplikáciu si môžete stiahnúť kliknutím na tento odkaz.

HackStore má pred sebou dlhú a náročnú cestu, ak chce uspieť v podobnom rozsahu ako Cydia. Aký je Váš názor na túto službu ?

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.