Toto sú najpopulárnejšie iOS aplikácie, ktoré nepochádzajú od Apple

Internetový obchod App Store obsahuje rebríčky najpopulárnejších aplikácií, ale existuje aj iná možnosť, ako zistiť, ktoré aplikácie majú používatelia vo svojich iOS zariadeniach nainštalované. Je ňou aplikácia #Homescreen od vývojárov Betaworks, pomocou ktorej môžu ľudia zdieľať screenshoty svojich domácich obrazoviek na Twitteri. Betaworks následne využíva softvérové nástroje na identifikáciu jednotlivých ikon aplikácií a tak zisťuje, ktoré sú u používateľov najpopulárnejšie. Výsledkom je pravidelne aktualizovaná karta domovskej obrazovky, ktorá prináša prehľad tých aplikácií, ktoré sa v zariadeniach používateľov objavujú najčastejšie. Autori z výberu vyradili vlastné aplikácie Apple, ktoré sú na iOS zariadeniach predinštalované, takže sa jedná o prehľad aplikácií tretích strán.

Ako sa ukázalo, najväčšej popularite sa tešia aplikácie slúžiace na komunikáciu. Facebook Messenger sa nachádzal na 14% všetkých domácich obrazoviek, WhatsApp na 12%, Snapchat na 11% a aplikácia Path na 5%. Na ďalších pomyselných priečkach sa umiestnili aplikácie Groupme (4,7%), Hipchat (2,6%), Line (1,5%), Viber (1%) a Kik (0,5%)

Súvisiacie články

Spoločnosť Facebook je zároveň aj najúspešnejším vývojárom, keďže až 68,8% domácich obrazoviek používateľov obsahuje niektorú z jej aplikácií, teda samotný Facebook, Facebook Messenger, Pages alebo Instagram.

Zdroj: 9to5mac.com

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.