U2 vydáva dnes svoj nový album, exkluzívne a zadarmo je dostupný na iTunes

Spestrením a malým prekvapením včerajšieho predstavovania nových zariadení Apple bolo vystúpenie populárnej skupiny U2. Na pódiu zahrali svoju novú skladbu The Miracle (Of Joey Ramone) z ich zbrusu nového albumu Songs of Innocence. Po vystúpení spevák Bono zažartoval, že kapela v posledných rokoch vytvorila niekoľko albumov, ale žiadny z nich nestál za vydanie. Až dodnes.

U2 totiž priamo na Apple konferencii oficiálne oznámila, že dnes vydáva svoj album Songs of Innocence, ktorý bude dostupný exkluzívne na iTunes a navyše zadarmo. Ide teda o podobnú udalosť, ako vydanie albumu speváčky Beyonce v decembri minulého roka, avšak s podstatným rozdielom, že tento je zadarmo. Album je oddnes dostupný v 119 krajinách vrátane Slovenska a dostane ho každý, kto má účet na iTunes, prípadne si ho vytvorí počas nasledujúcich piatich týždňov. Album sa automaticky objaví v sekcii „Zakúpené“, pričom momentálne je už dostupný a môžete ho bez problémov stiahnuť aj na Slovensku.

Súvisiacie články

Prvé fámy o vystúpení U2 na Apple podujatí sa objavili minulý týždeň, hovorca skupiny ich však poprel. Opäť ale zosilneli krátko pred samotnou tlačovou konferenciou, keď denník New York Times informoval, že kapela na predstavení nových zariadení skutočne vystúpi a s Apple sa dohodla aj na nejakej forme promo ich nového albumu.

U2 a Apple spolupracovali už aj v minulosti, napríklad v roku 2004, kedy spoločnosť vypustila limitovanú edíciu U2 iPod v rovnakom čase, kedy sa do predaja dostal album How To Dismantle An Atomic Bomb. Spevák Bono je navyše realizátorom charitatívneho úsilia Project Red, ktorý Apple podporuje od jeho vzniku v roku 2006.

Zdroj: theverge.com

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.